Region

Ministar odbrane Hrvatske o padu aviona: Oba pilota živa, žalim što su pod strahom i stresom

Komentari

Autor: Tanjug

06/12/2022

-

21:16

Ministar odbrane Hrvatske o padu aviona: Oba pilota živa, žalim što su pod strahom i stresom
Ministar odbrane Hrvatske o padu aviona: Oba pilota živa, žalim što su pod strahom i stresom - Copyright Tanjug/HINA/Marko Mrkonjić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar odbrane Mario Banožić potvrdio je da su nakon pada aviona hrvatskog vazduhoplovstva MiG 21 obojica pilota pronađena živa i zdrava.

On je istakao da je današnji incident prilikom redovne obuke "pokazao spremnost Hrvatske vojske da uspešno obavlja svoje zadatke", ali je izrazio žaljenje što su dvojica pilota pretrpela strah i stres, prenela je agencija Hina.

"Na svu sreću piloti su pronađeni živi i oni su na pregledu s lekarima i nadam se da će biti sve u redu", rekao je Banožić na konferenciji za novinare.

Tanjug/HINA/Marko Mrkonjić

 

Hrvatsko Ministarstvo odbrane danas je potvrdilo da su oba pilota nakon pada aviona radnog vazduhoplovstva Hrvatske MiG 21 u blizini Slatine pronađena živa i da je njihovo zdravstveno stanje stabilno. 

Tokom pada letilice oba pilota su se uspešno katapultirala i prizemljila, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. Navodi se da su piloti u stabilnom stanju, van životne opasnosti i biće prevezeni u bolnicu na lekarski pregled.

Reč je o avionu MIG-21 dvosedu, koji je bio u planiranoj aktivnosti obuke.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa