Region

Vlada Crne Gore potpisala ugovor sa lobistima SAD vredan 35.000 dolara mesečno

Komentari

Autor: Tanjug

29/12/2022

-

09:35

Vlada Crne Gore potpisala ugovor sa lobistima SAD vredan 35.000 dolara mesečno
Vlada Crne Gore potpisala ugovor sa lobistima SAD vredan 35.000 dolara mesečno - Copyright gov.me/S. Matić, Wikipedia.org/Rasho, Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorska vlada Dritana Abazovića ima ugovor sa lobistima u SAD, čije usluge plaća 35.000 dolara mesečno, a važi od 1. decembra ove godine do 30. novembra naredne godine, objavio je danas portal RTCG.

Navodi se da je ugovor potpisan sa kompanijom Bipartizan Solutions Inc. i objavljen je na sajtu američkog Ministarstva pravde, u delu gde se beleže aktivnosti inostranih subjekata u vezi sa aktivnostima SAD.

Ugovor su potpisali 13. decembra ove godine Mičel Barak, predstavnik pomenute firme i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Prema ugovoru, kompanija Bipartizan Solutions Inc. radiće, između ostalog, na radiće, između ostalog, na jačanju odnosa između Crne Gore i SAD, kao i razvijanju veza između Vlade Crne Gore sa relevantnim zvaničnicima Stejt dipartmenta, Bele kuće i Saveta za nacionalnu bezbjednost.

Firma će, kako se navodi, zastupati i lobirati za Crnu Goru u vezi sa integracijom u EU a osnažiće crnogorsku jedinstvenu regionalnu poziciju kao NATO člana i mosta između SAD i Balkana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa