Region

Predstavnici parlamentarne većine razgovarali o formiranju nove vlade Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

28/12/2022

-

18:23

Predstavnici parlamentarne većine razgovarali o formiranju nove vlade Crne Gore
Predstavnici parlamentarne većine razgovarali o formiranju nove vlade Crne Gore - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici parlamentarne većine, koju čine stranke pobednice avgustovskih izbora 2020 u Crnoj Gori, razgovarali su danas u Skupštini o formiranju nove vlade. Sastanku je, na poziv mandatara za sastav nove vlade Miodraga Lekića, prisustvovala većina lidera partija koje čine većinu.

Prema nezvaničnim informacijama podgoričkih Vijesti, u pitanju su konsultacije, a o konkretnim dogovorima javnost će obavestiti mandatar kada za to dođe vreme.

Lekić se, nakon stupanja na snagu izmena Zakona o predsedniku, smatra mandatarom jer ima podršku 41 poslanika.

Podsetimo, u Crnoj Gori već mesecima traje institucionalna kriza zbog nemogućnosti da se formira nova vlada jer predsednik Crne Gore Milo Đukanović odbija da sazove konsultacije o izboru mandatara.

Poslanici parlamentarne većine su 26. decembra, dostavili predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću potpise za Lekića da bude mandatar.

Đukanović je posle drugog potvrđivanja Zakona o predsedniku u parlamentu bio primoran da ga potpiše, ali je rekao da ga neće poštovati i da neće sazivati nove konsultacije o izboru mandatara, jer tvrdi da je pomenuti zakon neustavan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa