Region

Abazović: Sa Vučićem sam u korektnim odnosima, ali on ne upravlja Crnom Gorom

Komentari

Autor: Vijesti

02/01/2023

-

08:44

Abazović: Sa Vučićem sam u korektnim odnosima, ali on ne upravlja Crnom Gorom
FoNet/Instagram predsednika Srbije - Copyright FoNet/Instagram predsednika Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je da je njegov odnos sa predsednikom Srbje Aleksandrom Vučićem vrlo korektan, prijateljski, i da smatra neozbiljnim optužbe kako Vučić upravlja nečim u Crnoj Gori.

"Sva ta priča u vezi sa Vučićem misim da je u kontekstu stvaranja nekog negativnog političkog narativa u odnosu na mene lično. Meni je drago da sa njim, sa premijerom Albanije, Kosova i sa predsedavajućim Vijeća BiH imamo odnose koje bi trebalo da ima svaki premijer Crne Gore", naveo je Abazović u intervjuu Vijestima.

On je dodao da misli da je percepcija o Vučićevom uticaju u Crnoj Gori precenjena.

"I mislim da mi njemu takvim odnosom stvaramo povoljniji ambijent za ovo o čemu pričate. Želim da budem korektan, mislim da moramo da pričamo činjenično, a ne o onome što je naša percepcija. Kada je reč o medijskoj sceni, problem su naši medijski zakoni, regulativa. Ako neko hoće da kaže da mi sa Republikom Srbijom treba da imamo loše odnose, samo zato što to ne odgovara Milu Đukanoviću, ja to ne prihvatam kao dobru stvar za Crnu Goru", naveo je on.

Ističe da je namera Podgorice da ima dobre odnose sa svoim susedima, te da se to odnosi na sve.

"Naši susedi su konstanta, a promenjivo je samo menadžiranje odnosa sa njima. Uvek ćete imati komšijsku državu Albaniju, Srbiju, Kosovo, BiH, Hrvtsku... Jedino na šta možemo da utičemo jeste na odnose sa tim državama. Ako ćemo da podižemo zidove, da budemo u stalnom konfliktu i da se plašimo jedni drugih, to je jedan koncept. Ako ćemo da razvijamo saradnju, imamo liberalne odnose, da radimo zajedničke infrastrukturne projekte i da se povezujemo, ja lično biram ovo drugo. To je odnos koji nema veze sa nekim, ko je personalno na vlasti. Mislim da je percepcija o uticaju Vučića u Crnoj Gori zaista precenjena", podvukao je on.

Na pitanje da mnogi tvrde kako PR strategija Abazovića podseeća na onu koju Vučić promoviše u kontinuitetu u Srbiji, odgovara da to "nema veze s mozgom".

"Jer je njegova PR strategija po mom skromnom sudu vrhunska, a mi smo baš daleko od nečega što bi bila vrhunska PR strategija. To je neki moj odgovor u jednom šaljivom tonu", rekao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa