Region

Pregovori nisu ni počeli, a Medojević ima uslov: Traži da bude potpredsednik vlade za koordinaciju službi bezbednosti

Komentari

Autor: Tanjug

29/12/2022

-

14:06

Pregovori nisu ni počeli, a Medojević ima uslov: Traži da bude potpredsednik vlade za koordinaciju službi bezbednosti
Pregovori nisu ni počeli, a Medojević ima uslov: Traži da bude potpredsednik vlade za koordinaciju službi bezbednosti - Copyright Tanjug/Zoran Mirković

veličina teksta

Aa Aa

Formiranje nove crnogorske vlade još praktično nije ni počelo, a lider PzP Nebojša Medojević uslovljava podršku novom kabinetu mandatara Miodraga Lekića, dobijanjem funkcije potpredsednika vlade za koordinaciju sektora bezbednosti.

"Pokret za promjene (PzP) neće podržati novu vladu ako u njoj ne dobije poziciju potpredsednika vlade za koordinaciju službi bezbednosti“, poručio je Medojević.

Na pitanje koja je tačno pozicija koju traži u novoj vladi, Medojević je odgovorio da je to pozicija potpredsednika vlade za koordinaciju službi bezbednosti, ali da bi bilo prirodno da uz to ide i Ministarstvo odbrane, kao „kontakt point“ sa NATO-om.

Medojević je kazao da nova vlada treba da uradi ono što nisu prethodne dve – osnaži i dekriminalizuje bezbednosne službe. „Ne želim da se bavim operativnim radom i da komuniciram kao aktuleni premijer Dritan Abazović. Naš cilj je da sprovodimo reforme“, rekao je on.

Dodao je da je već ranije, prilikom formiranja prethodnih vlada, imao razgovore sa zapadnim službama. „Danas imamo sramotu jer tužioci nemaju aplikacije za sprovođenje istraga, već moraju da listaju i povezuju, jer je prethodna vlast odbila stranu tehničku pomoć“, naveo je Medojević, preneo je portal podgoričke Adria tv.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa