Region

Najavljena proslava Dana Republike Srpske u Banjaluci i Istočnom Sarajevu

Komentari

Autor: Tanjug

05/01/2023

-

12:00

Najavljena proslava Dana Republike Srpske u Banjaluci i Istočnom Sarajevu
Najavljena proslava Dana Republike Srpske u Banjaluci i Istočnom Sarajevu - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Centralne manifestacije povodom obeležavanja 9. januara - Dana Republike Srpske, biće održane u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, a manifestacije tim povodom biće održane i u drugim gradovima širom Srpske. Prema programu obeležavanja Dana Republike, u nedelju, 8. januara, u 10.00 časova predviđeno je polaganje venaca na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske na groblju Sveti Pantelija u Banjaluci, a u 11.00 časova na Trgu palih boraca NOR-a na platou ispred hotela Bosna.

U 12.00 časova biće položeni venci kod Spomen kosturnice na Gradskom groblju i na grobnici 12 banjalučkih beba, a delegacija Kabineta predsednika Republike Srpske položiće cveće na spomenik banjalučkim bebama na Trgu srpskih junaka na platou ispred Muzeja savremene umetnosti Republike Srpske.

Povodom Dana Republike, u 12.00 časova u Modriči, delegacija Srpske položiće venac na spomen-obeležje bivšeg predsednika Republike Milana Јelića, najavljeno je iz Kabineta predsednika Srpske. U 13.00 časova u Kulturnom centru Banski dvor predviđena je dodela odlikovanja zaslužnim isntitucijama i pojedincima, a u 16.00 časova u Sportskoj dvorani "Borik" biće održana svečana akademija Povodom Dana Republike.

U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u 18.00 časova biće upriličen svečani prijem. U ponedeljak, 9. januara, u 8.30 biće služena Sveta arhijerejska liturgija u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci. Povodom Dana Republike, u 12.00 časova biće položeni venci na Srpskom vojničkom spomen-groblju "Mali Zejtinlik" u Sokocu, a u 14.00 časova počeće svečani defile u Ulici Stefana Nemanje u Istočnom Sarajevu. U 19.00 na Trgu Republike Srbije biće upriličen vatromet uz koncert Policijskog orkestra MUP-a Srpske.

U Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, povodom Dana Republike, publici će se predstaviti glumci Nacionalnog dramskog pozorišta Rusije iz Sankt Petersburga sa predstavom "Želim živjeti", saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike. Navodi se da će, osim u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, Dan Republike biti svečano i dostojanstveno obeležen u svim gradovima i opštinama širom Srpske.

Komentari (0)

Evropa