Region

Radnici Čistoće u Zagrebu prekidaju štrajk posle tri dana: Grad zatrpan smećem

Komentari

Autor: Tanjug

25/01/2023

-

17:01

Radnici Čistoće u Zagrebu prekidaju štrajk posle tri dana: Grad zatrpan smećem
Radnici Čistoće u Zagrebu prekidaju štrajk posle tri dana: Grad zatrpan smećem - Copyright Tanjug/HINA/ DAMIR SENCAR/ bs

veličina teksta

Aa Aa

Radnici Čistoće u Zagrebu će nakon trodnevnog čtrajka nastaviti s radom, objavili su zagrebački mediji. 

Nakon tri dana štrajka radnika Čistoće u Zagreb koliko su ztrajali i pregovori o zahtevima zaposlenih, hrvatska prestonica se guši u smeću. Otpad se gomila jer ga već tri dana niko ne odvozi. Radnici traže povećanje koeficijenata za najniže plaćene radnike i vozače.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je da će Uprava Zagrebačkog holdinga prijaviti sudu nezakoniti štrajk radnika Čistoće, a troškove plata radnika koji nezakonito štrajkaju snosit će sindikati, što iznosi 100.000 evra dnevno.

Tomašević je na konferenciji za novinare, održanoj trećeg dana štrajka pozvao radnike da se vrate na posao jer je pet njihovih zahteva prihvaćeno, a o šestom je Uprava Holdinga spremna da pregovara u najkraćem roku.

Sindikati su gradonačelniku odgovorili da oni neće snositi troškove štrajka jer ga, kažu, nisu ni organizovali. U međuvremenu hrvatski portali su preplavljeni fotografijama Grada, koji pliva u smeću i Zagreb upoređuju sa Napuljom.

Štrajk radnika Čistoće počeo je u ponedeljak iz protivljenja protiv otkaza koji su dobila tri zaposlena jer su u kontejnere odlagali nerazvrstani otpad, a nakon što je taj njihov zahtev ispunjen, oni su ispostavili i nove među kojima i povećanje koeficijenta za najniže plaće radnike i vozače.

Komentari (0)

Evropa