Region

Više od 100 osumnjičenih obuhvaćeno istragama Tužilaštva u BiH u vezi sa Skaj i Anom aplikacijama, među njima i sudija

Komentari

Autor: Tanjug

30/01/2023

-

18:17

Više od 100 osumnjičenih obuhvaćeno istragama Tužilaštva u BiH u vezi sa Skaj i Anom aplikacijama, među njima i sudija
Više od 100 osumnjičenih obuhvaćeno istragama Tužilaštva u BiH u vezi sa Skaj i Anom aplikacijama, među njima i sudija - Copyright Prinstscreen YouTube/ Belgian Federal Police

veličina teksta

Aa Aa

Tužilaštvo BiH potvrdilo je danas da je više od sto osumnjičenih iz 14 različitih agencija - policijski službenici, advokati, pa čak i jedan sudija i jedna tužiteljka, obuhvaćeno je istragama koje se tiču Skaj i Anom aplikacija.

"Do sada je više od 100 osumnjičenih, koji su lišeni slobode ili privođeni u proteklih 16 meseci, od toga ih je do sada 14 iz različitih policijskih i agencija za provedbu zakona (DKPT, MUP RS, Granična policija, MUP KS, OSA), jedan ili dva advokata, jedan sudija OS u Bijeljini, nekadašnji savetnik u Ministarstvu sigurnosti BiH", saopštili su iz Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva podsećaju da je Kancelarija disciplinskog tužioca suspendovala tužioca Dianu Kajmaković upravo zbog ovih slučajeva.

"Podignute su dve optužnice (Dalibor Railić i dr, Ratković Saša i dr.) , očekuje se podizanje optužnica u više predmeta u narednim mesecima", zaključuju iz Tužilaštva BiH.

Poslednje informacije koje su se pojavile u javnosti su da je šefica kontakt tačke za EUROPOL-a za Bosnu i Hercegovinu Spomenka Markulj smenjena, a da je njena smena povezana sa predmetima "Skaj".

Iz Granične policije BiH ne demantuju, ali ni ne potvrđuju pisanje Avaza da je šefica kontakt tačke Bosne i Hercegovine sa EUROPOL-om Spomenka Markulj smenjena zbog umešanosti u aferu "Skaj".

"Povodom medijskih navoda da Centralni istražni ured Granične policije BiH potresa skandal zbog Skaj istraga, ovim putem obaveštavamo javnost da se Granična policija BiH dosledno i kontinuirano bori protiv kriminala i korupcije i u vlastitim redovima te svako ko postupa protivzakonito biće procesuiran i sankcioniran", naveli su iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

Glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić više puta do sada je upozoravao da su institucije za borbu protiv organizovanog kriminala kontaminirane.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa