Region

U Crnoj Gori drugi krug razgovora o krizi vlasti, Medojević: Ne podržavamo vladu Zdravka Krivokapića

Komentari

Autor: Tanjug

06/07/2021

-

09:55

U Crnoj Gori drugi krug razgovora o krizi vlasti, Medojević: Ne podržavamo vladu Zdravka Krivokapića
U Crnoj Gori drugi krug razgovora o krizi vlasti, Medojević: Ne podržavamo vladu Zdravka Krivokapića - Copyright Vlada Crne Gore/B. Ćupić

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici parlamentarnih stranaka koje čine vladajuću većinu u Crnoj Gori, danas će u parlamentu održati drugi krug razgovora o krizi vlasti.

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević izjavio je da ta stranka ne odustaje od početnih zahteva da se napravi ili nova ili vlada izbornog poverenja, u oba slučaja bez premijera Zdravka Krivokapića.

Medojević je za Pobjedu rekao da će DF prisustvovati današnjem sastanku, ali da neće odustati od zahteva.

"Što se nas tiče, jedini smo izašli sa jasnim stavovima - da ne podržavamo Vladu Zdravka Krivokapića, da on ima podršku samo 14 poslanika. Mislimo da je najbolje rešenje nova vlada u okviru iste većine ili, ukoliko to nije moguće, da se napravi vlada izbornog poverenja i da se očiste birački spiskovi, promeni menadžment u Javnom servisu i imenuje nestranački, profesionalni glavni tužilac koji bi procesuirao eventualne izborne nepravilnosti i da se ide na izbore", rekao je Medojević.

Na pitanje kako vidi dalji razvoj situacije, imajući u vidu da su iz Demokratske Crne Gore i iz URA saopštili da je Krivokapić za njih premijer, Medojević je odgovorio da je URA već glasala za smenu ministra sa DPS-om.

"Skoro da nema nikakve razlike između politike i prioriteta između DPS-a, Krivokapića, Demokrata i URA - to posle šest meseci postaje jasno. Teško je očekivati neki dogovor od Demokrata i URA koji bi bio prihvatljiv za DF", rekao je Medojević.

Joković: Put za rešenje krize potpuna rekonstrukcija ili nova vlada

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković izjavio je danas da su putevi za rešenje političke krize u Crnoj Gori - potpuna rekonstrukcija vlade, nova vlada ili tehnička vlada, koja će organizovati nove izbore.

"Između tih krajnosti verujem da ćemo naći rešenje", rekao je Joković i dodao da je za sve neprihvatljivo da situacija ostane ovakva kakva jeste i koja ne može trajati dugo.

Joković je istakao i da se previše kasni sa demontažom DPS-a, što, kako kaže, sve previše opterećuje javnost, a tu je i problem sa usvajanjem određenih zakona.

"Za nas je potpuni prioritet razgovor između parlamentarne većine i vlade da se dođe do rešenja. Ako to rešimo, na zadovoljavajući način, svi ostali razgovori se mogu brže rešavati", rekao je Joković gostujući na TVCG.

Komentari (0)

Evropa