Region

Vraća se struja u neke delove Republike Srpske, ispituju se uzroci havarije

Komentari

Autor: Tanjug

06/02/2023

-

13:07

Vraća se struja u neke delove Republike Srpske, ispituju se uzroci havarije
Vraća se struja u neke delove Republike Srpske, ispituju se uzroci havarije - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Nakon havarije na elektro-energetskim objektima Elektroprenosa BiH u Bjelajcima u Mrkonjić Gradu, struja se vraća u pojedine delove Republike Srpske, a uzroci havarije se još utvrđuju.

Do nestanka struje na širem području Krajine došlo je do delimičnog raspada elektro-energetskog sistema, potvrđeno je iz Elektroprenosa BiH za RTRS.

Srđan Mazalica, rukovodilac Operativnog područja Banjaluka Elektroprenosa BiH, kaže da je došlo do delimičnog raspada električne mreže u Republici Srpskoj i BiH, i to se kako ističe desilo usled niza malo verovatnih događaja koji kada su se skoro istovremeno desili izazvali su lančanu reakciju, a ta reakcija dovela je do naglog pada mreže.

"Došlo je do ispada većine trafostanica od 110 kilovoltnih u ovom delu Srpske i BiH. Vrlo brzo smo vratili napajanje 110 kilovoltne mreže preko 400 kilovoltnog dalekovoda iz Stanara i Tuzle i potrebno je određeno vreme da se sve sanira", rekao je Mazalica za RTRS.

Bez struje su ostali Banjaluka, Prijedor, Gradiška, Kneževo, Kotor Varoš, Novi Grad, Kozarska Dubica, Ribnik, Teslić, Laktaši, Prnjavor, Čelinac, Mrkonjić Grad i Sanski Most u federativnom delu BiH.

Komentari (0)

Evropa