Region

Državna izborna komisija sutra raspravlja o kandidaturi Milojka Spajića za predsednika Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

17/02/2023

-

14:40

Državna izborna komisija sutra raspravlja o kandidaturi Milojka Spajića za predsednika Crne Gore
Državna izborna komisija sutra raspravlja o kandidaturi Milojka Spajića za predsednika Crne Gore - Copyright Wikipedia.org/Dulajle

veličina teksta

Aa Aa

Državna izborna komisija (DIK) raspravljaće sutra o kandidaturi lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića za predsednika Crne Gore. Sednica će biti održana sutra posle podne, saopšteno je portalu RTCG.

Mladi Pokreta Evropa sad predali su sinoć DIK-u predsedničku kandidaturu Milojka Spajića. Član Predsedništva Pokreta, Janko Odović, saopštio je, prilikom predaje potpisa, da kandidaturu Spajića podnose "u skladu sa zakonom i ustavom".

On je u DIK-u pokazao potvrde o prebivalištu i državljanstvu Spajića. Do sada je potvrđena jedino kandidatura jednog od liera DF Andrije Mandić, a najavili su je Draginja Vuksanović Stanković (SDP), Goran Danilović (Ujedinjena Crna Gora) i Dejan Vukšić (Demohrišćanski pokret).

Iz DPS su najavili da će kandidaturu svog člana saopštiti naredne sedmice. Rok za podnošenje kandidatura je u ponoć 16. februara, a predsednički izbori zakazani su za 19. mart.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa