Region

Opštinski odbori DPS jednoglasno za predsedničku kandidaturu Đukanovića, čeka se njegova odluka

Komentari

Autor: Vijesti

20/02/2023

-

22:29

Opštinski odbori DPS jednoglasno za predsedničku kandidaturu Đukanovića, čeka se njegova odluka
Opštinski odbori DPS jednoglasno za predsedničku kandidaturu Đukanovića, čeka se njegova odluka - Copyright Tanjug/Služba za odnose sa javnošću predsednika Crne Gore

veličina teksta

Aa Aa

Svi opštinski odbori Demokratske partije socijalista (DPS) danas su jednoglasno odlučili da predlože da predsednik te partije i aktuelni šef države Milo Đukanović bude kandidat na predsedničkim izborima zakazanim za 19. mart, prenose Vijesti.

Opštinski odbor DPS u Kotoru zvanično je saopštio da je centrali partije upućen predlog da kandidat i na narednim predsedničkim izborima bude Milo Đukanović. Sednica Glavnog odbora DPS na kojoj bi trebalo da bude doneta odluka o kandidatu te partije za predsednika države biće održana narednih dana.

U juče objavljenom intervjuu za Dojče vele Đukanović je potvrdio da još nije odlučio da li će se kandidovati za predsednika i najavio da će u narednih nekoliko dana doneti odluku o kandidaturi.

"Ja sam već trideset godina u političkom životu Crne Gore. Valjda onaj ko radi jedan posao tri decenije ima pravo da se oseti umornim i ima pravo na misli da bi možda i za društvo bilo bolje da tu bude novi kandidat", rekao je Đukanović za Dojče vele.

Predsedniški izbori u Crnoj Gori zakazani su za 19. mart. Državna izborna komisija je do sada potvrdila samo kandidaturu jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića.

Ujedinjena Crna Gora predala je danas Državnoj izbornoj komisiji (DIK) predlog za kandidaturu svog lidera Gorana Danilovića. Učešće na izborima najavili su i poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković i čelnik Demohrišćanskog pokreta Dejan Vukšić.

Predsedničkog kandidata takođe su najavile i Demokrate Alekse Bečića. DIK nije utvrdio kandidaturu lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića.

Kandidature se mogu podnositi do 26. februara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa