Region

Državna izborna komisija Crne Gore nije usvojila kandidaturu Milojka Spajića za predsednika

Komentari

Autor: Tanjug

18/02/2023

-

22:45

Državna izborna komisija Crne Gore nije usvojila kandidaturu Milojka Spajića za predsednika
Milojko Spajić - Copyright Vlada Crne Gore/S. Matić

veličina teksta

Aa Aa

Državna izborna komisija (DIK) Crne Gore nije usvojila predlog da se utvrdi kandidatura lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića za predsednika Crne Gore. 

Četiri člana DIK-a bila su protiv, četiri su bila uzdržana, dok su tri člana glasala za potvrdu kandidature Spajića.

DIK-u je večeras iz Srbije stigla dokumentacija da je lider Evrope sad 15. februara odjavio prebivalište u toj državi, a da je dan ranije podneo zahtev za odjavu srpskog državljanstva, prenosi RTCG.

Prema Ustavu Crne Gore i Zakonu o izboru predsednika, na tu funkciju može biti biran crnogorski državljanin koji ima prebivalište u Crnoj Gori najmanje 10 u poslednjih 15 godina.

Pojedini mediji objavili su krajem 2021. da je Spajić u aprilu te godine uz crnogorsko, imao i srpsko državljanstvo i da je imao "dvojno prebivalište", u Beogradu i Podgorici.

reagujući na odluku DIK-a, Milojsko Spajić je izjavio da je "ozvaničena saradnja lidera jedinstvenog DPS protiv svih slobodnih građana Crne Gore".

"Kao što smo ukazivali prethodnih dana, ozvaničena je saradnja lidera jedinstvenog DPS protiv svih slobodnih građana Crne Gore. Ako ne možete pobediti, diskvalifikujte", napisao je Spajić na Tviteru, prenosi RTCG.

Predsednički izbori u Crnoj Gori biće održani 19. marta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa