Region

Dodik: Zatvoriti OHR i vratiti se na poštovanje Ustava BiH

Komentari

Autor: Tanjug

26/02/2023

-

18:01

Dodik: Zatvoriti OHR i vratiti se na poštovanje Ustava BiH
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je "krajnje vreme" za zatvaranje Kancelarije visokog predstavnika za BiH (OHR) i povratak na poštovanje vladavine prava i Ustava BiH.

"Mi treba da odbacimo sve što je visoki predstavnik ikada uradio i da se vratimo na vladavinu prava, na poštovanje Ustava BiH. Treba da odbacimo sve ono što su ikada uzeli Republici Srpskoj na ovaj ili onaj način", saopštio je Dodik.

Dodik je kazao da u BiH nema visokog predstavnika, da je to još jedna od izvrnutih stvari u zemlji koja ne može da nađe svoj način postojanja ni više decenija od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, prenosi RTRS.

Predsednik Republike Srpske je dodao da najveći nered ipak unosi onaj koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik, koga nije imenovao ni Savet bezbednosti Ujedinjenih Nacija, niti potpisnice Aneksa 10.

"Visoki predstavnik je strana potpisnica Aneksa 10. On se lažno predstavlja kao predstavnik međunarodne zajednice, on to nije. On nije uveden odlukama međunarodne zajednice, nego Aneksom 10", rekao je on.

Ova BiH je nametnuta, ova BiH ne pripada nama, ova BiH ne pripada Dejtonu, zakjučio je Dodik.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa