Region

DIK prihvatio kandidature Milatovića i Bečića za predsednika Crne Gore, Raduloviću 48 sati da dopuni prijavu

Komentari

Autor: Vijesti

28/02/2023

-

14:44

DIK prihvatio kandidature Milatovića i Bečića za predsednika Crne Gore, Raduloviću 48 sati da dopuni prijavu
Izbori u Crnoj Gori - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Državna izborna komisija (DIK) Crne Gore potvrdila je danas predloge kandidature za izbor za predsednika Crne Gore zamenika predsednika Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića i lidera Demokratske Crne Gore Alekse Bečića, dok je Jovan Radulović Jodžir dobio 48 sati da otkloni nedostatke u svojoj prijavi.  Kandidatura Nikšićanina Željka Matijaševića, aje odvijena jer ne ispunjava potrebne uslove, prenos Vijesti.

PES je predlog predsedničke kandidature Milatovića podnio 26. februara. Demokratska Crna Gora je takođe 26. februara predala predlog predsedničke kandidatrure Bečića.

DIK je doneo mišljenje da podgorički influenser Jovan Radulović Jodžir u roku od 48 sati otkloni nedostatke. Radulović je predlog kandidature predao 26. februara pola sata pre ponoći odnosno isteka roka.

Predsednik DIK Nikola Mugoša je kazao da je broj validnih potpisa za Radulovićevu kandidatu 5.488, i da mu nedostaje 2.613 validnih potpisa.

U roku od 48 sati potrebno je da dostavi nedostajuće potpise, pisanu izjavu grupe građana overenu kod notara koji ga predlažu i da se dopune obrasci.

DIK je odbio predlog kandidature Nikšićanina Željka Matijaševića, jer ne ispunjava potrebne uslove. Mugoša je kazao da je komisija naložila da se priloži nedostajuća dokumentacija, što podnosilac nije uradio do roka koji je juče istekao. Matijašević je juče saopštio da povlači kandidaturu.

Matijašević je DIK kandidaturu predao 24. februara.

DIK je Matijaševića pre tri dana pozvao da u roku od 48 sati ispravi nedostatke jer im nije bio dostavio neophodna dokumenta i potreban broj potpisa. Matijašević je zajedno sa Rankom Radulovićem uhapšen krajem januara po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću zbog napada na advokata Srđana Lješkovića. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa