Region

Đukanović: Ostvarili smo rezultat koji smo želeli, imam ozbiljnu prednost u odnosu na drugog kandidata

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/03/2023

-

22:45

Đukanović: Ostvarili smo rezultat koji smo želeli, imam ozbiljnu prednost u odnosu na drugog kandidata
Milo Đukanović - Copyright Tanjug AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Aktuelni predsednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je da je zadovoljan rezultatima ostvarenim u prvom krugu predsedničkih izbora, kao i da rezultat pred drugi krug smatra veoma vrednim.

"Ovo je tačno to što smo planirali da ćemo ostvariti, o tome smo javno govorili i o tome su govorili rezultati javnog mnjenja. Ostvario sam 36 odsto glasova, to je nešto iznad 120.000 glasova, što smatram zaista veoma vrednim rezultatom koji me potpuno ispunjava zadovoljstvom", naveo je Đukanović. 

"Tu je ozbiljna prednost u odnosu na drugog kandidata sa kojim ću se takmičiti u drugom krugu, ali nije to samo razlog zadovoljstva i optimizma, nego i jasno prepoznavanje određenih rezervoara biračke podrške koji nisu aktivirani u drugom krugu", istakao je.

"Nekako smo i dinamizirali aktiviranje svih potencijala podrške nama u ovom prvom krugu, apsolutno znamo gde su ti džepovi buduće podrške tokom drugog kruga, i naravno, u sledećih 14 dana ćemo vredno raditi da stvorimo sve pretpostavke za njihovo aktiviranje i naš konačan trijumf", dodao je Đukanović.

On je dodao da su izbori protekli u "apsolutno mirnoj atmosferi, u kojoj su ljudi mogli da slobodno izraze svoju volju, dakle još jedan transparentan, demokratski proces koji svedoči o kontinuiranom rastu demokratske kulture Crne Gore".

"To je nešto što nas sve raduje, jer verujemo da se ostvaruje ono što artikulišemo kroz svoju politiku, što promovišemo kroz svoj program, i što želimo da potvrdimo - da je Crna Gora svakog dana sve bliže svom strateškom cilju, a to je da pokaže da živi na temeljima koje predstavlja evropski sistem vrednosti, i da se približava onome što je finalni cilj naše politike, a to je kvalitet života u Crnoj Gori na nivou kvaliteta građana Evropske Unije", naveo je Đukanović.

Komentari (0)

Evropa