Region

Dodik: Na andidejtonske izjave iz Sarajeva nema reakcije

Komentari

Autor: Tanjug

09/04/2023

-

19:44

Dodik: Na andidejtonske izjave iz Sarajeva nema reakcije
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da on nije ustao jedno jutro "i iz čista mira stavio na sto mogućnost da Republika Srpska postane nezavisna država", naglasivši da RS na tu mogućnost navode uporne antiustavne i antidejtonske izjave, poput najnovijih o imovini.

"Kada iz Sarajeva prema RS dolaze antiustavne i antidejtonske izjave, niko od ljudi sa kojima smo napravili dogovor o zajedničkim institucijama ne reaguje na način da kaže da su te izjave loše i da ne doprinose atmosferi saradnje, pa kada odgovorim na takve poruke onda svi skoče, pa tako i (šef diplomatije BiH) Elmedin Konaković", rekao je za Srnu Dodik.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Konakovića da bi od secesije, napuštanja institucija BiH ili njihove blokada, najveću štetu imali građani RS, Dodik je ocenio da je "šteta" što Konaković nije sugerisao Denisu Bećiroviću, Zukanu Helezu ili Duški Jurišić da takav pristup, koji su oni zauzeli, ne ide u prilog BiH.

"Sledeći put, pre reakcije na moju reakciju, neka vide odakle je krenula akcija. Biće manje nesporazima ako to učini i Konaković i ostali. Cenim ministra inostranih poslova u Savetu ministara Konakovića i poruke saradnje koje šalje, ali njegov kurs očito ne slede svi u FBiH, sa kojima smo dogovorili učešće u zajedničkim institucijama", poručio je Dodik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa