Region

Sutra ističe rok za rušenje objekata na porodičnom imanju Mila Đukanovića

Komentari

Autor: Tanjug

24/04/2023

-

12:58

Sutra ističe rok za rušenje objekata na porodičnom imanju Mila Đukanovića
Milo Đukanović - Copyright Tanjug AP/Spencer Platt

veličina teksta

Aa Aa

Sutra ističe rok za rušenje kuće na porodičnom imanju odlazećeg crnogorskog predsednika Mila Đukanovića u selu Kočani, nedaleko od Nikšića.

Đukanoviću je građevinska inspekcija Ministarstva ekologije i urbanizma naložila da sruši dva nelegalno izgrađena objekta na porodičnom imanju.

Nalog za rušenje je došao dva dana nakon što je Đukanović izgubio predsedničke izbore, a rok za rušenje je 20 dana. Taj rok ističe sutra, 25. aprila, podseća podgorički portal Borba.

Đukanović je duže od tri decenije bio na čelnim državnim pozicijama. U drugom krugu predsjedničkih izbora 2. apria izgubio je od Jakova Milatovića iz Pokreta Evropa sad.

"Objekti su sagrađeni u suprotnosti sa važećim Prostorno-urbanističkim planom opštine Nikšić. Ukoliko ih Đukanović ne sruši u predviđenom roku to će učiniti država o njegovom trošku“, navodi se u Rešenju Ministarstva od 4. aprila, objavljenom na Fejsbuk stranici građanskog pokreta Ura.

Lider pokreta Ura i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je 5. aprila da odluka o rušenju objekata Mila Đukanovića nema veze sa izborima i da, kako je kazao, "inspekcija mora da postupa u skladu sa zakonom te da je pitanje za Đukanovića zašto je nelegalno gradio“.

Advokat Đukanovića Neda Ivović saopštila je ranije da je doneto rešenje "primer pravnog nasilja".

"Rešenje kojim se Đukanoviću nalaže da poruši dva objekta eklatantan je primer pravnog nasilja koji se temelji na netačnim i nepotpunim navodima", saopštila je Ivović.

Ona je najavila da će Đukanović iskoristiti pravna sredstva i inicirati krivične i parnične postupke kako bi zaštitio prava.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa