Region

Poslanik Demokratskog fronta: Odluku o glasanju Crne Gore u SE o Kosovu donele strane ambasade

Komentari

Autor: Tanjug

27/04/2023

-

16:28

Poslanik Demokratskog fronta: Odluku o glasanju Crne Gore u SE o Kosovu donele strane ambasade
Poslanik Demokratskog fronta: Odluku o glasanju Crne Gore u SE o Kosovu donele strane ambasade - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Odluku o tome da Crna Gora glasa da tzv. Kosovo uđe u Savet Evrope donele su ambasade u Podgorici, izjavio je danas poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović.

"Siguran sam da su odluku da Crna Gora glasa da takozvano Kosovo uđe u Savjet Evrope donele ambasade i da je tu naredbu izvršio neko iz vlade.

Potpredsednik vlade (Vladmir) Joković kaže da nije znao za ovu odluku, a drugi deo vlade dominantno odlučuje o tome, što je skandal i liči na jednu tik-tok politiku“, izjavio je Vučurović na današnjem skupštinskom Odboru za međunarodne odnose i iseljenike.

Funkcioner DF je dodao da su ambasade upletene i u hapšenje Mila Božovića, predsednika Opštine Budva.

„Osim što su ambasade umešane u odluku o tzv. Kosovu, možemo da izvučemo zaključak da su bile umešane i u hapšenje Mila Božovića, kako bi se DF oslabio u susret izborima koji će se, možda, održati 11. juna“, rekao je Vučurović.

Prema njegovim rečima, kada je video da je premijer Dritan Abazović bio u Pećkoj patrijaršiji, znao je da „sledi neki potez koji će biti usmeren protiv Srbije, srpskog naroda“.

„Ovo je poniženje srpskog naroda u Crnoj Gori, tradicionalne Crne Gore i stavljanje soli na ljutu ranu Srbiji“, rekao je Vučurović, preneo je podgorički portal Borba.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa