Region

Šef poslaničkog kluba DF: Spremni smo za izbore, DPS i Đukanović ne mogu da se vrate na vlast

Komentari

Autor: Tanjug

02/05/2023

-

14:31

Šef poslaničkog kluba DF: Spremni smo za izbore, DPS i Đukanović ne mogu da se vrate na vlast
Šef poslaničkog kluba DF: Spremni smo za izbore, DPS i Đukanović ne mogu da se vrate na vlast - Copyright Prinstscreen YouTube/ RTCG - Zvanični kanal

veličina teksta

Aa Aa

Šef poslaničkog kluba crnogorskog Demokratskog fronta, Slaven Radunović, izjavio je da je taj savez spreman za vanredne parlamentarne izbore i dodao da nijedna velika izborna pobeda nije ostvarena bez učešća DF.

"Demokratski front je na izborima održanim u avgustu 2020. godine, sa još osam partija, bio u pobedničkoj koaliciji 'Za budućnost Crne Gore' koja je osvojila 27 mandata, tako da što se tiče izbora zakazanih za 11. jun dočekujemo ih u svakom smislu spremni", rekao je Radunović za podgoričku Adria tv, i dodao da DF ima razrađen sistem rada i infrastrukturu.

"Skoro smo imali i predsedničke izbore, tako da smo spremni, a što se tiče načina kako ćemo da izađemo na izbore o tome još razmišljamo. Ovo je prvi put posle duže vremena da Demokratski front nema tu odgovornost, koju su mu građani davali, da od nas zavisi hoće li (Milo) Đukanović ili neće biti i dalje na vlasti", naveo je Radunović.

On je, takođe, istakao i da smatra kako DF ne treba da ulazi u široke koalicije.

"Bili smo široke ruke i davali smo mandate drugim partijama. Kada smo otvarali široko vrata za svakog i ponekad preterivali u svemu tome, sad imamo više mogućnosti da se posvetimo malo unutrašnjim stvarima i da se malo više pozabavimo interesom naših partija i našim programskim ciljevima. Obezbeđeno je u zadnje, dve-tri godine, da DPS i Milo ne mogu da se vrate, ta opasnost više ne postoji", zaključio je Radunović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa