Region

Demokrate na izbore idu u koaliciji sa Abazovićevim pokretom URA

Komentari

Autor: Tanjug

24/04/2023

-

10:13

Demokrate na izbore idu u koaliciji sa Abazovićevim pokretom URA
Demokrate na izbore idu u koaliciji sa Abazovićevim pokretom URA - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC, Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Demokratska Crna Gora će na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori ići u koaliciji sa Građanskim pokretom Ura, aktuelnog premijera vlade u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, saopštio je šef poslaničkog kluba Demokrata Boris Bogdanović.

On je za podgoričke TV Vijesti rekako da je "anti-mafija blok formiran" i dodao da su otvoreni za sve političke subjekte građanske i evropske profilacije, koji, kako kaže, imaju petlje da se uhvate u koštac sa organizovanim kriminalom i korupcijom. "To se odnosi i na Pokret Evropa sad (PES), na čijim je partijskim organima odluka u vezi sa koalicionim nastupom", rekao je Bogdanović, uz poruku da Demokrate neće dozvoliti da jedna partija vrši vlast na svim nivoima.

Dodao je da su pored Ure, Demokrate otvorene i za saradnju i sa Demosom i Ujedinjenom Crnom Gorom, dok sa Socijalističkom narodnom partijom (SNP), uprkos korektnim odnosima, tu opciju za sada nisu razmatrali.

"Bilo koji politički subjekt, bez obzira na način nastupa na narednim parlamentarnim izborima, ideju o povratku u jednopartizam slobodno može da zaboravi", rekao je Bogdanović.

Prevremeni parlamentarni izbori u Crnoj Gori zakazani su za 11. jun.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa