Region

Milatović:Ima razlika između Spajića i mene, ali to je demokratija

Komentari

Autor: Tanjug

04/05/2023

-

21:49

Milatović:Ima razlika između Spajića i mene, ali to je demokratija
Jakov Milatović - Copyright Tanjug/AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je danas da redovno komunicira sa liderom pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem, te da imaju različite stavove o istim pitanjima, ali da je upravo u tome poenta nove demokratije u Crnoj Gori.

Milatović je rekao i da će narednih dana biti poznato kako će na izborima nastupiti lista Evropa sad, i da je mišljenja da treba razgovarati sa svima koji su ga podržali na predsedničkim izborima, prenela je RTCG.

Na pitanje – kako će se odnositi prema zakonima koje je usvojila Skupština, koja je u međuvremenu raspuštena, Milatović odgovara da to zavisi od budućih događaja.

"Mislim da treba sačekati moj konačni stav povodom tog pitanja jer će on zavisiti u odnosu na događaje koji će se dešavati u narednom periodu, jer ja sam juče pozvao Ustavni sud da se odredi u odnosu na izmene Zakona o predsedniku. Nadam se da će Ustavni sud u što hitnijoj proceduri uzeti tu materiju u razmatranje i da ćemo dobiti i stav Ustavnog suda kada je u pitanju ocena ustavnosti Zakona o predsedniku", kazao je Milatović.

 

Komentari (0)

Evropa