Region

Dva incidenta u školama u Skoplju, reagovala policija

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug, Kurir.mk

07/05/2023

-

10:17

Dva incidenta u školama u Skoplju, reagovala policija
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Skoplju su proteklih dana zabeležena dva incidenta u školama, prenose makedonski mediji.

Policijski službenici su, po prijavi direktora škole, u petak priveli 16-godišnjeg maloletnika - učenika zbog objavlјivanja na društvenoj mreži pretećih sadržaja upućenih profesoru, prenosi TV Telma. 

Iz MUP-a je saopšteno da je obavešten javni tužilac da će i protiv lica biti podneta krivična prijava javnom tužilaštvu za krivično delo ugrožavanje bezbednosti.

U drugom incidentu, policijski službenici su obavili službeni razgovor sa maloletnikom jer je u školi u Skoplju na času izvadio plastični pištolј igračku i uperio ga u drugare i učitelјicu.

"U prostorijama osnovne škole u nasilju Čair u Skoplju policijski službenici su, u prisustvu roditelja, učiteljice, psiholog ai direktora škole obavili službeni razgovor sa maloletnikom - učenikom škole - po prethodnoj prijavi direktora škole da je izvadio plastični pištolj, igračku, i uperio ga u druge učenike, a zatim ga predao. Obavešten je dežurni javni tužilac za maloletnike", saopšeno je iz policije za porta kurir.mk.

Podsetimo, nakon dve masovne pucnjave koje su šokirale javnost u Srbiji, ono što je usledilo je broj maloletnika koji je u ovim danima širio neprimeren sadržaj na društvenim mrežama ili izazivao paniku. Iz MUP-a Srbije juče su stigle potvrde da su maloletnici privedeni zbog sumnji da su izvršili krivično delo izazivanja panike i nereda, pa čak i ugrožavanja sigurnosti. 

 

 

Komentari (0)

Evropa