Region

Zbog događaja u Srbiji podignut stepen aktivnosti MUP-a i u Republici Srpskoj

Komentari

Autor: Tanjug

07/05/2023

-

17:06

Zbog događaja u Srbiji podignut stepen aktivnosti MUP-a i u Republici Srpskoj
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je danas da, posle tragičnih događaja u Srbiji, javnost u Republici Srpskoj ne treba da bude zabrinuta, jer je podignut stepen aktivnosti MUP-a posebno u oblasti visokotehnološkog kriminaliteta, maloletničke delinkvencije i narkomanije.

"MUP Srpske, nakon tragičnih dešavanja u Srbiji, pojačaće one mere koje je i do sada obavljao u saradnji sa drugim sektorima jer je reč o multisektorskom pristupu, naročito kada su deca u pitanju", naglasio je Karan.

On je dodao da će se, pre svega, razmisliti o ponovom uvođenju školskih policajca, koji su se pokazali kao jako dobri.

"MUP sa velikim brojem drugih sektora, resornih ministarstava, socijalnim ustanovama, školama, nastavnicima, lokalnim zajednicama već duži niz godina ima stalne projekte koji se odnose na edukaciju nastavnika, roditelja i đaka kada je reč, pre svega, o vršnjačkom nasilju, specifičnom segmentu maloletničke delinkvencije, opasnostima koje sa sobom nosi droga, oružje", rekao je Karan.

Karan je dodao da je prošle godine oko 300 pripadnika MUP-a u tom smislu edukovalo 20.000 učenika osnovnih i srednjih škola, oko 700 nastavnog osoblja i roditelja, preneo je RTRS.
On je najavio i da će biti pojačana kontrola oružja streljačkih klubova i potvrdio da se u Republici Srpskoj ta kontrola vrši redovno.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa