Region

Crnogorska policija: Beograđanin osumnjičen da je slao preteće pozive aerodromima, hotelima i železničkim stanicama

Komentari

Autor: Tanjug

13/05/2023

-

10:27

Crnogorska policija: Beograđanin osumnjičen da je slao preteće pozive aerodromima, hotelima i železničkim stanicama
Crnogorska policija: Beograđanin osumnjičen da je slao preteće pozive aerodromima, hotelima i železničkim stanicama - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Preteće pozive na aerodrome, železničke stanice i hotele u Crnoj Gori uputio je P.M. (45) iz Beograda, saopšteno je iz Uprave policije, a prenose Vijesti.

U saopštenju se navodi da će se aktivnosti na rasvetljavanju svih okolnosti i činjenica nastaviti putem međunarodne policijske saradnje i da će biti preduzete odgovarajuće mere protiv P.M.

"Službenici Regionalnog centra bezbednosti 'Jug', Odeljenje bezbednosti Bar jutros su obavešteni od strane zaposlenih u jednom hotelu u Sutomoru da im je upućen telefonski poziv od strane nepoznatog lica koje je saopštilo da će 'dići u vazduh' hotele i železničke stanice, ne precizirajući koje", saopšteno je iz Uprave policije.

Upoznat je tužilac koji je kvalifikovao krivično delo izazivanje panike i nereda.

"Preduzete su mere i radnje od strane policijskih službenika barske policije, koji su u saradnji sa službenicima NCB Interpola Podgorica došli do saznanja da je korisnik telefonskog broja sa kojeg je upućen preteći poziv P.M (45) iz Beograda. Takođe, preduzimajući mere i radnje iz svoje nadležnosti policija je utvrdila da su pozivi koji su jutros upućeni na telefonske brojeve Aerodroma Podgorica i Aerodroma Tivat došli sa iste adrese, odnosno, sa istog broja telefona. Sa tim saznanjima upoznat je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog dela", navodi se u saopštenju.

Aerodromi Crne Gore saopštili su da su jutros posle devet časova dobili određene pretnje telefonskim putem, zbog čega su na aerodromima u Tivtu i u Podgorici pojačane bezbednosne provere.

"U Podgorici je jedan avion vraćen na dodatnu kontrolu. Saobraćaj, međutim, za sada nije obustavljen ni u Podgorici ni u tivtu. U slučaju novih važnih informacija, ACG će o njima bez odlaganja informisati javnosti", saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Zbog dojave o navodno postavljenoj bombi, ekipe za antidiverzantski pregled upućene su na podgorički aerodrom kako bi se otklonila svaka sumnja.

Prinskrin/flightradar24.com

 

List navodi da su službe aerodroma saopštile pilotima aviona koji je trebalo nakon devet sati da slete u Golubovce i Tivat, da kruže iznad i sačekaju dok policija ne završi pregled.

 

Komentari (0)

Evropa