Region

Milatović o svojoj inauguraciji: Dolasci lidera regiona bili bi u "duhu politike dobrosusedskih odnosa"

Komentari

Autor: Tanjug

13/05/2023

-

21:41

Milatović o svojoj inauguraciji: Dolasci lidera regiona bili bi u "duhu politike dobrosusedskih odnosa"
Jakov Milatović - Copyright Tanjug/AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović očekuje da će njegovoj inauguraciji naredne subote u Podgorici prisustvovati brojni lideri zemalja regiona, uključujući predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Sve ide, kako sam informisan, po predviđenom planu. Dobili smo potvrdu da će upravo brojni visoki dužnosnici iz tih zemalja upravo prisustvovati činu inauguracije. Ovde mislim i na SAD, na Veliku Britaniju, Francusku, Nemačku, što je dobar signal poverenja i međusobnog uvažavanja između Crne Gore i tih zemalja i to me zaista raduje", rekao je Milatović.

On je naveo da bi dolasci predsednika regiona bili ''u duhu politike dobrosusedskih odnosa'', kao i da bi to bila ''dobra poruka EU i široj međunarodnoj zajednici'' o saradnji unutar regiona.

''Ja sam i u telefonskom razgovoru sa mnogima od njih dobio jednu dobru poruku da postoji interesovanje njihovog prisustva, ovde mislim i na članove Predsedništva Bosne i Hercegovine i na gospodina Vučića, na predsednika Albanije i na mnoge druge'', rekao je Milatović za Vijesti.

On je istakao da je ''inauguracija u Skupštini, pred poslanicima, unapređenje demokratske prakse'', kao i da je to ''jedini razlog zašto zakletvu ne polaže na Cetinju''.

Vijesti navode da će Milatoviću jedan od prvih poteza na poziciji šefa države biti sagledavanje pristiglih zakona donetih u vreme raspuštene skupštine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa