Region

Milatović: Otvoreni Balkan je sigurno puno bolje rešenje nego zatvoreni Balkan

Komentari

Autor: Tanjug

19/04/2023

-

23:20

Milatović: Otvoreni Balkan je sigurno puno bolje rešenje nego zatvoreni Balkan
Jakov Milatović - Copyright Tanjug/AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da će se o mestu održavanja njegove inauguracije konsultovati sa nadležnim organima i Upravom policije i da će odluka biti doneta narednih dana.

Milatović je, na konferenciji za novinare sa ministrom spoljnih poslova Švedske Tobiasom Bilstremom, kazao da želi da nakon velike pobede na izborima, Crna Gora dobije mirnu inauguraciju kakva, dodaje on, i dolikuje toj pobedi, prenosi RTCG.

"Ja ću se dodatno konsultovati sa nadležnim organima i Upravom policije i ta odluka će biti doneta ubrzo, narednih dana", kazao je Milatović novinarima u Vili Gorica.

Podsetio je da je Ustavom propisano da se inauguracija dešava polaganjem zakletve pred poslanicima.

"Moj cilj je da taj dan bude svečan čin, dan pomirenja i da pošaljemo poruku jedne jednakije Crne Gore", naveo je Milatović.

Kazao je i da Pokret Evropa sad još nije doneo odluku da li će na vanrednim parlamentarnim izborima nastupiti samostalno ili u koaliciji. 

Političku snagu su kako kaže, pokazali na lokalnim i predsedničkim izborima.

"Pokazali smo da imamo važnu političku ulogu u Crnoj Gori. Cilj nastupa na parlamentarnim izborima je taj da Crna Gora dobije stabilnu vladu koja će biti reformska i evropska koja će meni kao predsedniku pomagati na putu ka EU i odluka će biti donesena u tom smeru", zaključio je Milatović.

Milatović je rekao da je prioritet u međunarodnoj politici učlanjenje Crne Gore u EU.

"Ali zasigurno da je Otvoreni Balkan puno bolje rešenje nego zatvoreni Balkan na putu ka našem punopravnom članstvu u EU", zaključio je Milatović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa