Region

Na izborima u Crnoj Gori 15 partija: Žreb za redosled izbornih lista danas, održana prva debata

Komentari

Autor: Tanjug

26/05/2023

-

08:25

Na izborima u Crnoj Gori 15 partija: Žreb za redosled izbornih lista danas, održana prva debata
Na izborima u Crnoj Gori 15 partija: Žreb za redosled izbornih lista danas, održana prva debata - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Žreb za izborne liste koje je Državna izborna komisija (DIK) prihvatila i koje će učestvovati na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, zakazan je za danas u 17 časova, prenosi RTCG.

Prethodno je Ustavni sud odbio žalbe dve izborne liste Crnogorske građanske akcije i "La kasa de papel" i time je precizirana konačna lista od 15 partija koje će učestvovati na parlamentarnim izborima koji su zakazani za 11. juni.

Potvrđene su izborne liste Pravda za sve koju predvodi Vladimir Leposavić, Pokreta Preokret, Pokreta za promene, Saveza "Mi možemo za građansku Crnu Goru", Hrvatske građanske inicijative, Socijaldemokratske partije, koalicije Zajedno koju čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Liberalna partija i Demokratska unija Albanaca.

DIK je potvrdila i liste Albanskog foruma, Albanske alijanse, Bošnjačke stranke, Pokreta Evropa sad, koalicije Za budućnost Crne Gore koji čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija i Radnička partija.

Na izborima će učestvovati i koalicije Demokrata i URA-e, Socijalističke narodna partije i Demosa, kao i lista "Narodna koalicija - složno i tačka" koju čine Demohrišćanski pokret, Prava Crna Gora, Slobodna Crna Gora, Demokratska srpska stranka, Pokret za Pljevlja.

Oni su učestvovali na prvoj debati na crnogorskom javnom servisu i predstavili svoje programe i prioritete ukoliko osvoje vlast.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa