Region

Filmski pokušaj iznude Nemca i Hrvata: Policija i Tužilaštvo otkrili detalje akcije i motive bombaša u Rijeci

Komentari

Autor: Tanjug

29/05/2023

-

17:52

Filmski pokušaj iznude Nemca i Hrvata: Policija i Tužilaštvo otkrili detalje akcije i motive bombaša u Rijeci
Filmski pokušaj iznude Nemca i Hrvata: Policija i Tužilaštvo otkrili detalje akcije i motive bombaša u Rijeci - Copyright Tanjug/HINA/Miljenko Klepac

veličina teksta

Aa Aa

Dvojica uhapšenih bombaša u Rijeci, Hrvat i Nemac, koje policija povezuje s nizom postavljenih eksplozivnih naprava, privedena su na ispitivanje u Županijsko državno tužilaštvo u Rijeci, nakon čega istražni sudija treba da donese odluku o određivanju jednomesečnog pritvora. 

Oni se sumnjiče da su pokušali da iznude 4,6 miliona evra u kriptovalutama, kao i da su na neutvrđen način nabavili više improvizovanih eksplozivnih naprava koje je potom drugoosumnjičeni po uputstvu prvog osumnjičenog ostavljao u blizini objekata u vlasništvu jednog hotelskog društva i u blizini objekata u vlasništvu jednog trgovačkog društva, saopštilo je Državno tužilaštvo, prenosi Index.hr.

Tanjug/HINA/Miljenko Klepac

 

Nakon toga su, kako se osnovano sumnja, koristeći internetske alate i platforme koje omogućuju anonimnost, od tih društava putem poruka upućenih elektroničkom poštom zatražili isplatu iznosa u kripto valuti u protivrednosti od 3.900.000 evra, uz pretnju da će nastaviti s postavljanjem eksplozivnih naprava i njihovim aktiviranjem ako se ne udovolji njihovim zahtevima.

Tanjug/HINA/Miljenko Klepac

 

Osumnjičeni su 21. maja u neposrednoj blizini trgovačkog centra u Rijeci, postavili jednu improvizovanu eksplozivnu napravu, a eksplozija je pričinila imovinsku štetu, a zatim ponovili, na identičan način, zahtev za isplatu, ali ovoga puta iznos od 4.600.000 evra (takođe u kripto valuti).

Osnovano se sumnja i da su u kasnim noćnim satima 27. maja,  postavili improvizovanu eksplozivnu napravu u blizini upravne zgrade trgovačkog društva koja je aktivirana sledećeg dana, dok su pronađene dve postavljene eksplozivne naprave u blizini istog centra na drugoj lokaciji, ali njih nisu uspeli da aktiviraju, prenosi hrvatski portal.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa