Region

Poplave u Višegradu: Velika materijalna šteta, ekipe na terenu

Komentari

Autor: Tanjug

04/06/2023

-

12:16

Poplave u Višegradu: Velika materijalna šteta, ekipe na terenu
Tanjug/SRNA/Tanja Derikuća - Copyright Tanjug/SRNA/Tanja Derikuća

veličina teksta

Aa Aa

Na području opštine Višegrad proglašeno je stanje elementarne nepogode nakon jake kiše koja je pričinila veliku štetu, najviše putevima. 

Poplavljeni su pomoćni objekti, a pokrenuta su i klizišta u pojedinim naseljima. Ekipe su na terenu i saniraju veliku štetu, prenosi RTRS.

Posledice jučerašnjeg nevremena u Višegradu vidljive su na svakom koraku. Meštanima pojedinih naselja pričinjena je velika šteta. Ugroženim građanima u pomoć su pritekla preduzeća koja su uz pomoć mehanizacije uspeli da spreče veće štete.

"HE Višegrad, komunalno preduzeće, Romanijaputevi, Vodovod, Civilna zaštita i Vatrogasna jedinica su odmah došli i pomogli. Imali smo situaciju gde smo, na svu sreću, prošli bez žrtava. Materijalna šteta je velika", izjavio je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević.

Nakon sednice Štaba za vanredne situacije, na teren su izašle ekipe koje će proceniti pričinjenu štetu u višegradskim naseljima.

Uputili su zahtev Republičkoj upravi civilne zaštite da svojom mehanizacijom pomognu kako bi se što pre sanirale posledice nevremena.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa