Region

Vučević uputio podršku koaliciji „Za budućnost Crne Gore“ na nedeljnim izborima

Komentari

Autor: Tanjug

08/06/2023

-

20:35

Vučević uputio podršku koaliciji „Za budućnost Crne Gore“ na nedeljnim izborima
Vučević uputio podršku koaliciji „Za budućnost Crne Gore“ na nedeljnim izborima - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević uputio je danas podršku koaliciji „Za budućnost Crne Gore“ (ZBCG) na predstojećim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

"Upućujem iskrenu podršku koaliciji 'Za budućnost Crne Gore' i našim prijateljima Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću na predstojećim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori", poručio je Vučević.

Istakao je da su Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija "stranke srpskog naroda" i da "sa Srpskom naprednom strankom dele isto mišljenje u pogledu interesa Srba ma gde oni živeli", te da zato želi da istraju u ostvarenju punih prava, saopšteno je iz SNS.

"Posebno treba istaći da ovaj politički savez ima veoma jasne stavove oko boljih odnosa Crne Gore sa Srbijom, ali i sa celim regionom, kao i oko statusa Kosova i Metohije, čime poštuju teritorijalni integritet Republike Srbije. Sasvim se saosećaju sa svojim sunarodnicima van Crne Gore i to je za svako poštovanje", naveo je Vučević.

On je izrazio uverenje da će ZBCG osvojiti veoma dobar rezultat i omogućiti Srbima da kroz izvršnu vlast "konačno pomognu Crnoj Gori na stazi privrednog i društvenog razvoja".

"Duboko sam ubeđen da će to Crnoj Gori doneti političku stabilnost, a građanima te zemlje bolji i kvalitetniji život", poručio je predsednik SNS.

Komentari (0)

Evropa