Region

Nestašica akciznih markica u Crnoj Gori: Alkohol i duvan čekaju na granici

Komentari

Autor: Tanjug

23/06/2023

-

11:55

Nestašica akciznih markica u Crnoj Gori: Alkohol i duvan čekaju na granici
Nestašica akciznih markica u Crnoj Gori: Alkohol i duvan čekaju na granici - Copyright Tanjug/Ministarstvo finansija-Uprava carina

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorska Uprava prihoda i carina (UPC) ostala je bez akciznih markica pa je nastao problem sa carinjenjem određenih alkoholnih pića i duvana, zbog kojeg je ta roba zadržana na granici, potvrđeno je podgoričkim Vijestima iz UPC i Ministarstva finansija.

"Država je ostala bez akciznih markica i već tri nedelje je problem jer roba ne može da se carini. Tržište je u haosu usred sezone jer ne može roba da izlazi iz carinskog magacina", saopšteno je za Vijesti.

Do problema je, dodaju, došlo zbog povećane potražnje akciznih markica u prethodnom mesecu i zbog nedovoljno obezbeđene količine koja je projektovana i specificirana prošlogodišnjom nabavkom za koju je tender raspisan sa zakašnjenjem.

"UPC ne raspolaže akciznim markicama za obeležavanje alkoholnih pića iz uvoza (oznaka ‘U’ - dimenzija 90x19), od 5. 6. 2023. godine, kao i akciznim markicama za obeležavanje duvanskih proizvoda namenjenih za prodaju u slobodnim carinskim prodavnicama (SCP), oznake ‘for export only’, od 15. 6. 2023. godine...", naveli su iz SCP i istakli da čine sve da problem reše u najkraćem roku.


 

Komentari (0)

Evropa