Region

Evropa sad: Poziv za sastavljanje vlade odmah po konačnim rezultatima izbora

Komentari

Autor: Tanjug

23/06/2023

-

23:43

Evropa sad: Poziv za sastavljanje vlade odmah po konačnim rezultatima izbora
Evropa sad: Poziv za sastavljanje vlade odmah po konačnim rezultatima izbora - Copyright Euronews/Stefan Goranović

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorski pokret Evropa sad saopštio je danas da će s koalicijama i partijama s kojima ''dele slične prioritete i principe'' poslati poziv za formiranje vlade odmah po proglašenju konačnih rezultata izbora, i da za njih političke kalkulacije nisu prihvatljive.

Kako navodi RTCG, iz pokreta navode da od potencijalnih koalicionih partnera očekuju ''odgovoran i iskren odnos prema procesu formiranja vlade, što podrazumeva i poštovanje osnovnih načela buduće saradnje, uključujući i princip da subjekt s najboljim izbornim rezultatom, kome su građani dali najveće poverenje, bude i ključni nosilac vlasti''.

U saopštenju pokreta se poručuje da oni neće odustati od svojih glavnih prioriteta, odnosno od ekonomskih reformi, koje će, kako tvrde, poboljšati standard građana, ubrzanje evropskih integracija i beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Zadovoljenje partikularnih interesa i insistiranje na partijskim kalkulacijama nije niti može biti prihvatljivo našem Pokretu. Sasvim smo sigurni da su svi činioci novog Parlamenta primili jasnu poruku građana, koji zahtevaju posvećenost i jasne rezultate, a ne politička nadgornjavanja koja potencijalno vode novim izborima, što bi predstavljalo još jedan iracionalan korak ka nestabilnosti i izneveravanju izborne volje", navodi se u saoštenju.

Iz pokreta ističu da je njihov cilj jasan, a to je da vlada koju budu predvodili ''omogući bolji život za sve u Crnoj Gori i koja će konačno dovršiti proces evropskih integracija''.
 

Komentari (0)

Evropa