Region

Skupština Republike Srpske podržala veto Cvijanović u vezi sa Prištinom

Komentari

Autor: Tanjug

28/06/2023

-

07:20

Skupština Republike Srpske podržala veto Cvijanović u vezi sa Prištinom
Željka Cvijanović - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske jednoglasno su sinoć podržali veto srpskog člana i predsedavajuće Predsedništva BiH Željke Cvijanović o pauziranju sporazuma sa Prištinom u vezi sa prelaskom granice samo sa ličnom kartom.

O ovome se glasalo na devetoj posebnoj sednici NSRS u utorak uveče i od 64 poslanika, svih 64 je glasalo "za". 

Cvijanović je u uvodnom obraćanju povodom zahteva za blokiranje olakšica istakla da je ova odluka zapravo odnos Republike Srpske prema aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

"Da ovo bude usvojeno morali bismo se zapitati svi zašto mi nagrađujemo nekoga slobodom kretanja s ličnim kartama, a oni rade to što rade na KiM", rekla je Cvijanović, preneo je portal Kliks.

Narodna skupština RS je na Devetoj posebnoj sednici dvotrećinskom većinom potvrdila izjave Cvijanović o proglašenju zaključaka Predsedništva BiH, usvojenih bez konsenzusa na 6. redovnoj sednici Predsedništva BiH, održanoj 21. juna 2023. godine, veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske, prenela je banjalučka ATV.

Narodna skupština usvojila je dvotrećinskom većinom i Odluke o potvrđivanju Izjave člana Predsedništva BiH iz RS po kojoj je Zaključak za hitno usvajanje Sporazuma o slobodi kretanja sa ličnim kartama na Zapadnom Balkanu, kao i još nekih sporazuma, veoma štetan po vitalne interese Republike Srpske.

U vezi sa odlukama o potvrđivanju izjava člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske, Narodna skupština je usvojila Zaključke klubova poslanika SNSD, SDS, PDP, SP, DEMOS, US, NPS i poslaničkih grupa SPS i DNS, dodaje ATV.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa