Region

Pupovac: Na Teslin spomenik u Zagrebu stavljena kesa za smeće sa vencem

Komentari

Autor: Tanjug

11/07/2023

-

22:02

Pupovac: Na Teslin spomenik u Zagrebu stavljena kesa za smeće sa vencem
Pupovac: Na Teslin spomenik u Zagrebu stavljena kesa za smeće sa vencem - Copyright TANJUG/Srpsko narodno vijeće/bs

veličina teksta

Aa Aa

Na spomenik Nikoli Tesli u centru Zagreba tokom noći je stavljena kesa za smeće u kojoj se nalazio venac, postavljen u ponedeljak povodom rođendana naučnika, saopštio je predsednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac.

Prethodno su hrvatski portali objavili da je neko na spomenik, umesto cveća povodom Teslinog rođendana, postavio vreću sa smećem.

TANJUG/Srpsko narodno vijeće/bs

 

"Gledajući vesti u prvi smo mah i sami poverovali da je reč o tome, te smo se oko podneva uputili da vidimo da li je smeće neko u međuvremenu maknuo. Kad smo došli do spomenika videli smo da vreća za smeće nije maknuta i da se u njoj zapravo nalazi venac sa cvećem koji je neko stavio u nju", navodi se u saopštenju predsednika SNV.

Dodaje se da je venac, koji je stavljen u kesu za smeće, zapravo venac koji su u ponedeljak položili predstavnici SNV, SKD Prosvjete, SDSS-a, Srpskog demokratskog foruma, dvojica poslanika u Hrvatskom saboru i jedan odbornik u Skupštini Grada Zagreba.

"Možda će se nekom činiti da je time šteta ili sramota manja, a nekome da nije reč ni o šteti ni o sramoti, već o uspešnom performansu. Kako god bilo, mi veoma dobro znamo što se sa stavljanjem venca SNV-a i drugih srpskih organizacija u komunalnu vreću za smeće htelo poručiti nama i o nama", piše u saopštenju.

Kako se navodi, "taj beleg znanja predugo i presvakodnevno nosimo". 

"Istina, možda ga nismo očekivali ni na Teslin rođendan, ni u Teslinom krilu, ni na raskrsnici Masarikove, Preradovićeve i Tesline", dodaju iz SNV.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa