Region

Jordan Orce Kamčev , jedan od najbogatijih makedonskih biznismena optužen za korupciju od strane SAD

Komentari

Autor: Tanjug

19/07/2023

-

19:52

Jordan Orce Kamčev , jedan od najbogatijih makedonskih biznismena optužen za korupciju od strane SAD
AP/J. Scott Applewhite - Copyright AP/J. Scott Applewhite

veličina teksta

Aa Aa

SAD su danas optužile biznismena iz Severne Makedonije Jordana Kamčeva za umešanost u korupciju, uključujući podmićivanje vladinog zvaničnika, saopštio je portparol Stejt departmenta.

Navodi se da su njegovi "koruptivni postupci narušili poverenje javnosti i potkopali integritet pravosudnog sektora i vladavinu prava Severne Makedonije, a doprineli ličnoj dobiti Kamčeva".

Portparol Stejt departmenta Metju Miler objavio je da će SAD nastaviti da promovišu odgovornost za pojedince i subjekte koji korupcijom podrivaju ili ugrožavaju stabilnost Zapadnog Balkana.

"Pozivamo Severnu Makedoniju da nastavi s jačanjem vladavine prava i svojih demokratskih institucija, kao i da suzbija korupciju, što je ključno za punu integraciju Severne Makedonije u evropske institucije", navodi se u saopštenju.

Napominje se da je Jordan Orce Kamčev, jedan od najbogatijih biznismena Severne Makedonije, učestvovao u značajnim delima korupcije, zloupotrebe službenog položaja, pranja novca i drugih krivičnih dela od 2002. do 2015. godine.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa