Region

Milatović počeo konsultacije sa strankama o mandataru

Komentari

Autor: Vijesti, Tanjug

31/07/2023

-

09:45

Milatović počeo konsultacije sa strankama o mandataru
Milatović počeo konsultacije sa strankama o mandataru - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović počeo je danas konsultacije o mandataru za sastav nove vlade. 

U rezidenciji na Cetinju, Milatović se sastao prvo sa predstavnicima Pokreta Evropa sad (PES). Osim Milojka Spajića, sastanku prisustvuju član Predsedništva PES-a Boris Pejović, poslanik s liste tog pokreta Seid Hadžić i poslanica s liste PES-a i članica Alternative Jelena Nedović.

Potom u podne slede razgovori s predstavnicima Demokratske partijom socijalista (DPS), a onda u 15 časova s predstavnicima Nove srpske demokratije (Nova).

Iako ima rok od 30 dana, Milatović je ranije rekao da očekuje da će konsultacije završiti i pre predviđenog roka, odnosno u okviru narednih 15 dana.

"Potreba je da što pre dobijemo stabilnu i evropsku vladu. Ja ću uraditi svoj deo posla, a mislim da bi trebalo na svim stranama političkog spektra da bude dovoljno odgovornosti i ozbiljnosti", naveo je Milatović.

Kad bude predložen, mandatar će imati 90 dana da oformi kabinet. Mandatar saopštava u Skupštini svoj program i predlaže sastav vlade. O programu mandatara i predlogu za sastav vlade parlament odlučuje istovremeno.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa