Region

Abazović: Mi sebe vidimo u 45. vladi, zato 44. formirati što pre

Komentari

Autor: Tanjug

02/08/2023

-

14:32

Abazović: Mi sebe vidimo u 45. vladi, zato 44. formirati što pre
Dritan Abazović - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu i lider Građanskog pokreta Ura Dritan Abazović je, nakon konsultacija sa predsednikom države Jakovom Milatovićem o mandataru, izjavio da novu vladu treba formirati što pre, kao i da oni sebe vide u 45. vladi.

"Mi sebe vidimo u 45. vladi, što se pre napravi 44. to će pre biti 45. vlada", kazao je Abazović novinarima na Cetinju.

On je rekao da su sa predsednikom Milatovićem vodili "jako ugodan razgovor", a što se tiče toga ko ima ili nema podršku, dodao je, pokazaće vreme.

Istakao je da GP Ura svima želi puno sreće. 

"Mi se kao što vidite ponašamo krajnje odgovorno i fer, želimo svima puno sreće ali ne možemo da završimo posao za druge. Nametnuli su se kao supermeni, sada baš i nije tako i sad im je neko drugi kriv. Našu podršku ne mogu da imaju oni koji sa nama ne razgovaraju. Mi sebe vidimo u 45. vladi, što se pre formira 44. vlada, to će pre biti 45. vlada", kazao je Abazović. 

Istakao je da oni moraju da vide da li mogu da dođu do potrebne većine.

"Ako ne dođu mi ćemo predložiti model. Što je pre naprave to je bolje za nas. Ušli smo već u vanredno zasedanje. Ja sam predsedniku Milatoviću kazao kakvo je trenutno stanje u zemlji i građani ne treba da brinu za bilo koji segment funkcionisanja državne uprave i to je naša obaveza u ovom trenutku", kazao je Abazović. 

Istakao je da sa formiranjem ove vlade, idu novi politički procesi.

"Svašta sam čuo u ova dva meseca, da se traži manjinska podrška tamo gde postoji većina, ne znam sad se priča o nekim drugim modalitetima. Nisam izneo predlog, izneću ga ukoliko oni ne uspeju da naprave vladu. Ako uspeju da sastave mi smo tu da čestitamo, ali što pre sastave to bolje. Primopredaja i idemo dalje u jednu zanimljivu političku jesen", kazao je Abazović.

Predsednik PES Milojko Spajić je isključio GP Ura iz pregovora o formiranju vlade još pre vanrednih parlamentarnih izbora, zbog spora i međusobnih optužbi u vezi sa južnokorejskim državljaninom Do Kvonom i njegovom navodnom povezanošću sa Spajićem.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa