Region

Milatović: Priznanje Kosova, članstvo u NATO i sankcije Rusiji su završene stvari

Komentari

Autor: Tanjug

06/08/2023

-

10:41

Milatović: Priznanje Kosova, članstvo u NATO i sankcije Rusiji su završene stvari
Milatović: Priznanje Kosova, članstvo u NATO i sankcije Rusiji su završene stvari - Copyright Fonet/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da su priznanje nezavisnosti Kosova, članstvo zemlje u NATO i sankcije Rusiji kao deo zajedničke spoljne i bezbednosne politike Evropske unije - završene stvari.

Milatović je za RTV Slovenija, na pitanje da prokomentariše odnos Crne Gore prema Srbiji i Rusiji i uticaj Srpske pravoslavne crkve, rekao da je bivši predsednik Milo Đukanović doneo pitanje crkve u svakodnevnu politiku i da je ono stavljeno ad akta, saopšteno je iz pres službe Milatovića. 

Prema njegovom mišljenju, sada i političari u Crnoj Gori imaju fokus na temama koje su od suštinske važnosti za građane, a to su ekonomski i životni standard, vladavina prava i evropske integracije.

"Dok su nas delili i stavljali fokus na te podele, ono što se dešavalo je da se jedan mali krug ljudi povezan sa prethodnom vladajućom strukturom snažno obogatio, stalno plašeći narod i promovišući različite neistine o ovakvom ili onakvom uticaju u Crnoj Gori, i upravo toliko dugo opstajao na vlasti", kazao je Milatović. 

Izrazio je nadu da će Crna Gora, uz pomoć svojih strateških partnera, postati punopravna članica Evropske Unije u narednih četiri do pet godina. 

Preporuka za vas

Komentari (2)

Kale

06.08.2023 13:06

Milatovic ce nastaviti politiku svog mecene Krivokapica NISTA MILOVO NE TREBA MENJATI jer je Milo sve radio za dobro CG naroda. Konacno ni Milatovic nece napasti krimi klanove, jer jedino oni su ti koji donose pare, sve ostalo je propalo.

Nikiiii

06.08.2023 13:31

Kako to priznanje tkzv Kosova* moze biti deo zajednicke spoljne politike EU kada ni sve clanice ne priznaju jednostrano proglasenu nezavisnost?

Evropa