Region

Stravična sudbina ubijene: Žrtva brutalnog ubicu iz Gradačca prijavljivala za nasilje, iz straha se krila kod rođaka

Komentari

Autor: Nezavisne novine, Klix, Avaz/T.T.

11/08/2023

-

21:55

Stravična sudbina ubijene: Žrtva brutalnog ubicu iz Gradačca prijavljivala za nasilje, iz straha se krila kod rođaka
Stravična sudbina ubijene: Žrtva brutalnog ubicu iz Gradačca prijavljivala za nasilje, iz straha se krila kod rođaka - Copyright Tanjug/AP, Printskrin/Instagram/iron_bb24

veličina teksta

Aa Aa

Nermin Sulejmanović koji je danas u Gradačcu počinio trostruko ubistvo i ranio još troje ljudi već je bio prijavljivan za nasilje u porodici, saopštilo je Tužilaštvo Tuzlanskog kantona. To je potom potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Hajrudin Mehanović, koji je rekao i da je u današnjoj akciji učestvovao i MUP Republike Srpske jer se Sulejmanović dovodio u vezu sa drugim kriminogenim osobama koje su bile i njima interesantne.

Naveo je kako prve indicije govore da se ne radi o nasumičnim već planiranim likvidacijama i da su žrtve osobe s kojima je ubica bio u određenim odnosima.

"Porodično nasilje zadnji put je dokumentovano pre mesec dana u PS Gradačac kada nije naložena mera zabrane pristupa porodici jer je žena bojeći za sebe, povukla izjavu na sudu i sud nije zaključio da joj je život ugrožen, pa nije odredio mere. To je sistemska greška koju neko mora otkloniti. Često policiju pitaju, da kažem žargonski, zašto ste lice tog kalibra držali na ulici? Je li ga policija nezakonito trebala držati u zatvoru? Zna se ko prijavljuje, ko procesuira i ko osuđuje. Današnjim prenosom uživo dobili smo potencijalno, Bog zna koliko sličnih likova koji su željni pet minuta slave i spremni rizikovati svoje i tuđe života. To treba biti državnim propisima regulisano", rekao je Mehanović.

Istakao je da žena koju je Sulejmanović ubio nije bila s njim u braku, ali da imaju dete i da je bio podnesen zahtev za sklapanje braka. Dva muškarca, otac i sin koji su takođe ubijeni, imali su odnos poslovne prirode sa Sulejmanovićem.

Sulejmanović odranije poznat policiji i tužilaštvu

Tokom zvaničnog obraćanja javnosti, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović rekao je da je Sulejmanović odranije bio poznat policiji i tužilaštvu.

“Radi se o osobi koja je više puta bila osuđivana za različita krivična dela. Osuđivan je pre petnaestak godina za pokušaj ubistva. Ima nekoliko presuda za nasilnička ponašanja i ugrožavanje sigurnosti", rekao je Arnautović, a prenose "Nezavisne novine".

On je potvrdio i da je Sulejmanović imao prijave za nasilje u porodici.

"Ima tih prijava. Međutim, ono što moramo reći, jeste da su se uvek koristile blagodeti zakona, odnosno odustajalo se od svedočenja vezano za ovo krivično delo Nasilje u porodici. Dakle, radi se o višestruko osuđivanoj osobi koja je odranije poznata policiji i Tužilaštvu", rekao je Arnautović.

Printscreen/BHRT

 

Na pitanje novinara da li je tačno da je Sulejmanović u četvrtak prijavljen policiji zbog nasilja u porodici, Arnautović je odgovorio:

"Nije juče, ali je prijava bila upućena pre tri ili četiri dana. I kada smo krenuli u dokumentovanje tog događaja, korišćene su blagodeti zakona, odnosno mogućnost nesvedočenja, tako da se odustalo od same krivične prijave za nasilje u porodici", pojasnio je Arnautović.

On je rekao da je Sulejmanović počinio samoubistvo na širem području Gradačca.

"Radi se o jednom šumskom području na teritoriji Gradačca, gde su ga opkolili pripadnici Jedinice za specijalnu podršku. Ubistvo supruge desilo se u blizini porodične kuće, međutim sve se to dokumentuje. Nažalost, sve je to snimano, nakon čega je policija to dokumentovala i skinula snimak", rekao je Arnautović.

Hronologija višestrukog ubistva

Nermin Sulejmanović danas je u Gradačcu ubio troje ljudi, ranio troje, a potom izvršio samoubistvo pred policajcima koji su ga opkolili.

On je svoj krvavi pir započeo ubistvom supruge Nevzete Haćimović, koje je prenosio na Instagramu, uz reči “sad ćete da vidite kako izgleda ubistvo uživo”.

Nesrećna žena krila se sa bebom kod svoje tetke u kući.

Sulejmanović je krvavi pir počeo u gradu, a potom je došao u ovu kuću gde je oteo Nevzetu i bebu i ranio njenog rođaka N.P.

Nevzetin rođak zadobio je povrede ekstremiteta i srećom, nije životno ugrožen.

Sulejmanović je potom odveo Nevzetu u vikendicu gde ju je brutalno pretukao i potom ubio, a sve je prenosio uživo na Instagramu.

FoNet/AP

 

Nakon toga je seo u svoj automobil i zaputio se u centar Gradačca. Zaustavio se blizu jednog ugostiteljskog objekta, nakon čega je teško ranio dvadesettrogodišnjeg muškarca turske nacionalnosti Džengiza Denisa koji se nalazio u kolima. Mladić je potom preminuo u bolnici.

Sulejmanović je potom otišao na drugu lokaciju gde je usmrtio još jednog muškarca, za kojeg se ispostavilo da je otac mladića kog je ranije ubio, Džengiza Ondera - takođe turske nacionalnosti i ranio njegovu suprugu, odnosno majku DŽ.O. prethodno ubijenog mladića.

Nakon trostrukog ubistva i ranjavanja tri osobe, između ostalih i policajca H.K, Sulejmanović je napustio grad i izvršio samoubistvo u naselju Ledenice.

Dete višestrukog ubice zbrinuto je i nije povređeno tokom krvavog pira, potvrđeno je iz Tužilaštva tuzlanskog kantona, prenose "Nezavisne".

Komentari (0)

Evropa