Region

Spajić u utorak počinje nove razgovore o formiranju vlade

Komentari

Autor: Tanjug

13/08/2023

-

18:36

Spajić u utorak počinje nove razgovore o formiranju vlade
MIlojko Spajić - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Milojko Spajić od utorka počinje razgovore sa liderima političkih subjekata, koji bi trebalo da budu njen deo, rečeno je portalu RTCG iz Pokreta Evropa sad.

Spajić će prvi sastanak obaviti sa predstavnicima političkih partija koji su mu na konsultacijama sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem dali podršku da bude mandatar.

Nakon toga mandatar će razgovarati i sa predstavnicima političkih partiija sa kojima je razgovarao pre dobijanja mandata.

RTCG navodi da je reč o predstavnicima koalicije "Za budućnost Crne Gore", a sastanku bi trebalo da prisustvuje i lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

Milatović je 10. avgusta predložio Skupštini Crne Gore lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića za mandatara 44. Vlade Crne Gore.

Spajiću je tada počeo da teče rok od 90 dana da predloži sastav nove vlade. Za to vreme potrebno je da se održi nastavak konstitutivne sednice Skupštine Crne Gore na kojoj će biti izabrani predsednik, potpredsednici i Administrativni odbor.

Komentari (0)

Evropa