Region

Milanović: Ne verujem u pravdu visokih predstavnika

Komentari

Autor: Tanjug

15/08/2023

-

17:31

Milanović: Ne verujem u pravdu visokih predstavnika
Zoran Milanović - Copyright Tanjug/HINA/Admir Buljubašić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas, povodom podizanja optužnice protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, da ''ne veruje u pravdu visokih predstavnika'', prenela je danas Srna.

''Dokle god visoki predstavnici, ko god im dao mandat, dok god oni budu imali instinkta i interesa da menjaju zakone zemlje ukazima, kako bi se podigla optužnica za novo izmišljeno delo, a nemaju vremena i interesa da promene izborni zakon, što mogu jednim potpisom pera i da omoguće Hrvatima da biraju predstavnike, dokle god je ta olovka teška kao pero, a ona druga laka kao perka, ja u takvu pravdu ne verujem", rekao je Milanović tokom obraćanja novinarima u Širokom Brijegu.

On je istakao da ima ''iskrenu želju'' i da ''daje maksimalni doprinos'', kao i da veruje da to radi i Vlada Hrvatske, da BiH bude uređena zemlja u kojoj će Hrvati živeti kao konstitutivni narod.

Tužilaštvo BiH podiglo je prošlog petka optužnicu protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića zbog neizvršavanje odluka Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Kristijana Šmita.

Optužnica tek treba da bude odobrena na Sudu BiH.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa