Region

Stevandić: Nelegalni predstavnik ne može napraviti legalne procese

Komentari

Autor: Tanjug

11/08/2023

-

17:14

Stevandić: Nelegalni predstavnik ne može napraviti legalne procese
Nenad Stevandić - Copyright Tanjug/SRNA/Nenad Stupar

veličina teksta

Aa Aa

Zakoni koje je Parlament Srpske usvojio su neprikosnoveni, i podignuta optužnica Tužilaštva BiH protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića udar je na ustavni poredak Srpske i BiH, izjavio je danas predsednik NSRS Nenad Stevandić.

Stevandić je naglasio da je ovo udar na više od dve trećine naroda Republike Srpske, na ustavni poredak Srpske i BiH, na mir i bezbednost svih građana BiH i Srpske i pokušaj da se na bilo koji način stvore krizne situacije kada bi arbitri pozivali u pomoć neke druge faktore.

Dodao je da su u svemu promašili, te da će ovakvi postupci uticati da Dodik za sve odluke koje je potpisao jednog dana dobije spomenik, a ne optužnicu.

"Republika Srpska, Narodna skupština će delovati institucionalno, pravno, zaštitićemo sve naše građane! Bilo bi nemoguće da svi narodni poslanici koji imaju imunitet zbog toga što su glasali i predsednik Skupštine da takav isti imunitet ne prenose na predsednika Republike i Vlade, koji su izvršili ono za šta su oni digli svoju ruku", rekao je Stevandić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Ocenio je da su optužnice očajnički pokušaj da nelegalni visoki predstavnik obezbedi legalitet svojih odluka preko Ustavnog suda i istakao da nelagalni predstavnik ne može napraviti legalne procese.

"Ovo je dokaz da, kada nisu uspeli da poremete odnose u vladajućoj koaliciji raznim ponudama i delovanjem, nisu uspeli da stvore borbenu opoziciju, jer dve tećine opozicije je glasalo za ove zakone koje je potpisao Dodik i koji je objavljen u Službenom glasniku", kazao je Stevandić, prenela je RTRS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa