Region

Dodik najavio susret sa više svetskih lidera i poručio da Srpka nije izolovana

Komentari

Autor: Tanjug

10/08/2023

-

17:19

Dodik najavio susret sa više svetskih lidera i poručio da Srpka nije izolovana
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će se u narednom periodu sastati sa svetskim liderima i poručio da Srpska ima prijatelje i da nije izolovana.

"Srpska nikad nije imala više prijatelja spremnih da nas razumeju. To što Nemačka i druge zemlje tog dela sveta imaju negativan odnos prema Republici Srpskoj, to nije ništa novo", rekao je Dodik.

Dodik je u intervjuu za RTRS, koji će biti emitovan večeras, istakao da će se do kraja meseca sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, ali i da će uskoro razgovarati sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim i predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

"Srpska nije izolovana, imamo prijatelje i do kraja godine sastaću se sa najmanje dva globalna lidera. U oktobru ili novembru putujem u Kinu gde ću se sastati sa njihovim predsednikom, a do kraja godine sastaću se i sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom", rekao je Dodik.

Dodik je govorio i o tome ko ima suverenitet - BiH ili entiteti, pogađa li Republiku Srpsku povlačenje nemačkih projekata, te da li je Republika Srpska ekonomski stabilna.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa