Region

Dodik: Visoki predstavnik međunarodne zajednice Kristijan Šmit pravi najveću štetu BiH

Komentari

Autor: Tanjug

20/08/2023

-

22:30

Dodik: Visoki predstavnik međunarodne zajednice Kristijan Šmit pravi najveću štetu BiH
Dodik: Visoki predstavnik međunarodne zajednice Kristijan Šmit pravi najveću štetu BiH - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Budimpešti da je odluka o optužnici protiv njega katastrofalna za živote ljudi u BiH, ukoliko bude održana situacija da stranac nameće zakone.

Dodik je naglasio da visoki predstavnik međunarodne zajednice Kristijan Šmit pravi najveću štetu BiH. Ukazao je da postoji želja da se on, kao najveći politički autoritet u Republici Srpskoj, dovede pred zid i sabije u ćošak da bi se na taj način slomila volja RS. 

"Ako to uspeju, a neće, ali ako uspeju onda su im otvorena vrata za demoliranje Republike Srpske, onda taj Šmit može koji hoće da nametne zakon. Prvi koji će nametnuti je o imovini, vi dignete glas protiv toga, on kaže - idete u zatvor", rekao je Dodik za ATV. 

Dodik je zahvalio svima koji su ga podržali, navodeći da je to njegova borba, ali sa političkim posledicama po Republiku Srpsku, prenela je Srna. 

Govoreći o sastanku vladajuće koalicije na nivou BiH, najavljenom za utorak u Istočnom Sarajevu, Dodik je naveo da je na poslednjem sastanku dogovoreno da se radi na zakonima koji su već bili na dnevnom redu. 

Dodik je rekao da će se razgovarati i o pitanju Ustavnog suda, koji je, kako je naveo, neustavan jer ga je nametnuo Šmit. 

"Verujem da ćemo 22. (u utorak) imati nekoliko zakona, poslati jasnu poruku samoj Evropskoj uniji i na neki način odgovornost na dalja kretanja prebaciti na njih. Ako ne uspemo, BiH klizi u nerešivu krizu", poručio je Dodik. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa