Region

Dodik i Cvijanović razgovarali sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom

Komentari

Autor: Tanjug

20/08/2023

-

13:42

Dodik i Cvijanović razgovarali sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom
Željka Cvijanović i Milorad Dodik - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Republika Srpska želi da sarađuje sa Mađarskom, kao i Mađarska sa Republikom Srpskom, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon sastanka sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Budimpešti, dok je srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović rekla da je sastanak bio uspešan i konstruktivan. 

Dodik je poručio da se saradnja odvija na obostrano zadovoljstvo, prenela je RTRS.

Predsednik Republike Srpske je dodao da je danas dogovoreno da se formira zajednički Savet za praćenje kojim će rukovoditi on i Orban kako bi svi dogovoreni projekti i saradnja imali veći obim i novi format.

Dodik je objasnio da će "Savet biti obavešten svaka tri meseca o razvoju ranijih dogovora".

"Obavezni će biti sastanci svakih šest meseci da bi se operativno videlo na koji način to sve ide", poručio je Dodik. 

Sastanak sa mađarskim premijerom bio je uspešan i konstruktivan, izjavila je srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović.

Ona je istakla da Mađarska ima razumevanje za sve što se dešava u BiH.

"Nama je jako važna Mađarska. Naravno da je uvek dobro da imate jednog takvog sagovornika. Mađarska je prepoznala Republiku Srpsku kao mesto za ulaganje. Uvek je važno da u okviru EU imate ljude koji mogu da razumeju prilike i neprilike u okviru BiH. Očekujem da dolaze novi iskoraci, kad je u pitanju infrastruktura, poljoprivreda. Svi ovi razgovori su bili o tome kako iskoračiti dalje", rekla je Cvijanović. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa