Region

Dodik odlikovao episkopa Lukijana Ordenom Republike Srpske na lenti

Komentari

Autor: Tanjug

19/08/2023

-

20:33

Dodik odlikovao episkopa Lukijana Ordenom Republike Srpske na lenti
Dodik odlikovao episkopa Lukijana Ordenom Republike Srpske na lenti - Copyright Tanjug/video

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je danas u Sentandreji episkopa budimskog Lukijana ordenom Republike Srpske na lenti za značajan doprinos u širenju pravoslavne religije, učvršćivanju duhovnosti i pružanju nesebične podrške svom narodu svuda u svetu.

Dodik je na platformi X (Tviter) naveo da je ponosan što danas u Sentandreji na poziv episkopa Lukijana prisustvuje proslavi velikog pravoslavnog praznika Preobraženja. 

Tanjug/video

 

"Imam posebnu čast da sam kum krsne slave koju obeležava Preobraženjska crkva u Sentandreji, a krsnoj slavi prisustvuje predsednik Srbije", napisao je Dodik.

Episkop Lukijan je prošle godine odlikovao predsednika Repubike Srpske ordenom Eparhije budimske prvog reda za doprinos očuvanju srpskih interesa i veza, a istim ordenom danas je odlikovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić, Dodik i srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović prisustvovali su danas u Sentandreji večernjem bogosluženju u Preobraženskoj crkvi, povodom obeležavanja krsne slave te crkve.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa