Evropa

I Sijarto kritikovao optužnicu protiv Dodika: Hajka na političare koji se suprotstavljaju liberalnom mejnstrimu

Komentari

Autor: Tanjug

12/08/2023

-

23:15

I Sijarto kritikovao optužnicu protiv Dodika: Hajka na političare koji se suprotstavljaju liberalnom mejnstrimu
Peter Sijarto i Milorad Dodik - Copyright Tanjug/Kabinet predsednika Republike Srpske

veličina teksta

Aa Aa

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je danas, povodom optužnice koja je protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika podneta u BiH, da je širom sveta u toku hajka na političare koji su opozicija međunarodnom liberalnom mejnstrimu i koji hrabro zastupaju nacionalne interese.

"U SAD još jednom optužnicom pokušavaju da onemoguće najizglednijeg kandidata za naredne predsedničke izbore, u Slovačkoj je uhapšen jedan od vodećih političara najizglednije stranke na jesenjim parlamentarnim izborima, a u Bosni i Hercegovini podignuta je optužnica protiv demokratski izabranog lidera srpske zajednice", objavio je Sijarto na Fejsbuku.

Kako je naveo, međunarodni liberalni mejnstrim ne beži od bilo kakve vrste oštre intervencije, razmeštanja policijskih i pravosudnih sredstava, ako oseća da je njegova moć u opasnosti. 

"Boje se volje naroda kao vatre. Gde su sad Transparensi internešenel, Amnesti, Helsinški komitet....? Očigledno su na platnom spisku međunarodnog liberalnog mejnstrima!", poručio je mađarski ministar.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv predsednika Republika Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića zbog neizvršavanja odluka visokog predstavnika Kristijana Šmita po novom članu Krivičnog zakona BiH, koji je nametnuo visoki predstavnik.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa