Region

Evropa sad: Nećemo podleći opstrukcijama i odlaganju formiranja nove vlade Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

24/08/2023

-

18:48

Evropa sad: Nećemo podleći opstrukcijama i odlaganju formiranja nove vlade Crne Gore
Filip Ivanović - Copyright Euronews/Stefan Goranović

veličina teksta

Aa Aa

Iz pokreta ''Evropa sad'' danas je saopšteno da pokret ''neće podleći ničijoj nameri da opstruira i odlaže proces formiranja nove vlade'' i da tako ugrožava implementaciju njihovog ekonomskog programa, prenele su Vijesti.

"Nakon jutrošnjeg manipulativog saopštenja (koalicije Za budućnost Crne Gore) ZBCG-a i javne optužbe na račun PES-a kako Milojko Spajić fingira pregovore, te da nije poslao nikakvu ponudu za učešće u 44. Vladi, imamo priznanje lidera ZBCG-a da ponuda postoji, koja je danas navodno prihvaćena", navodi se u saopštenju ''Evropa sad'', u odgovoru na tvrdnje ZBCG da sada prihvata ponudu mandatara Milojka spajića za učešće u vladi, nakon što su prvobitno saopštili da je Spajić sa njima vodio lažne pregovore, ''kad je shvatio da su spremni da prihvate njegovu ponudu.

Saopšteno je da je reč o ''jako neozbiljnom pristupu'' i ''dokazu'' da ZBGG olako etiketira i optužuje one sa kojima bi navodno da sarađuju u novoj vladi.

''Jako je interesantno da ovo prihvatanje dolazi nakon što su se naslutili prvi obrisi 44. Vlade, posle višestrukog odbijanja ponude, te mogućnosti da se izvršna vlast sastavi sa onima koji neće odugovlačiti proces i koji nemaju isti stav kao DPS po pitanju podrške mandataru.

Nećemo podleći ničijoj nameri da opstruira i odlaže proces formiranja nove Vlade i tako ugrožava implementaciju programa Evrope sad 2", zaključuje se u saopštenju.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa