Region

Bošnjačka stranka i Albanski forum ulaze u novu vladu Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

22/08/2023

-

21:07

Bošnjačka stranka i Albanski forum ulaze u novu vladu Crne Gore
Vlada Crne Gore/S. Matić - Copyright Vlada Crne Gore/S. Matić

veličina teksta

Aa Aa

Glavni odbor Bošnjačke stranke (BS) u Crnoj Gori doneo odluku da ta patrija bude deo vlade mandatara Milojka Spajića, a istu odluku saopštio je i Albanski forum.

Ponuda za ulazak u vladu bi značila da BS ima najmanje četiri resora u budućoj izvršnoj vlasti, prenosi RTCG, ali napominje da ta informacija još nije potvrđena.

Portal crnogorskog javnog servisa navodi i da je, prema njihovim saznanjima, na večerašnjoj sednici Glavnog odbora BS saopšteno da koalicija "Za budućnost Crne Gore" zasad nije u igri kada je u pitanju formiranje 44. vlade.

Đeljošaj: Albanski forum će biti deo nove crnogorske vlade

Lider Albanskog foruma (AF) Nik Đeljošaj saopštio je danas da je ta koalicija pristala da bude deo 44. crnogorske vlade.

On je naveo da će AF preuzeti odgovornost potpredsednika Vlade za kapitalne investicije i ministra javne uprave, prenose Vijesti.

"Albanski forum je uspeo da tokom pregovora ispuni svoj program po kome ćemo imati decentralizaciju, kladionice i kazina će do potpunog zatvaranja biti stavljeni u potpuno drugačiji sistem od onoga što jesu i obezbedićemo staračke penzije za sve građane", rekao je Đeljošaj.

Naveo je da će AF raditi u javnom interesu, na unapređenju svog programa, ravnopravnosti svih građana i nacija, "a posebno na ekonomskom razvoju svih građana". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa